vineri, 3 iulie 2009

Asteptarile trecutului

Ma tot gandesc la fostele mele relatii care se pot numara pe degetele unei maini sau ale unui picioare, si am constatat ca de fiecare data a trebuit sa sufar. Am mai constatat, ca, de asemenea clipele fericite au fost mai putine decat cele nefericite. Si acum, stau si ma gandesc: a meritat...? Si raspunsul vine: prea putin.

Acum, e foarte greu sa ai incredere in oamni, pentru ca prea putini iti merita increderea; dar, in schimb ei iti ofera toata increderea pentru a afla cat mai multe "can-can"-uri.

Deci: mai are sens sa suferi de n ori pentru a putea fi fericit...? Era un proverb sau un citat, ce-o fiind el: "Fericirea inseamna a avea incredere ca cel de langa tine nu iti va distruge sufletul.", sau ceva asemanator. Si deci, merita sa iti incredintezi sufletul cuiva, stiind ca oricum si tu si el veti suferi...?

Daca nu am avea asteptari ar fi totul extrem de simplu... Si asta cred ca ar trebui sa faca toti ceilalti pentru a nu fi dezamagiti: sa nu aiba asteptari. E cel mai bun medicament anti-suferinta. Incercati-l, vi-l recomand cu caldura.

2 comentarii:

  1. Increderea e indispensabila si deseori involuntara si insesizabila.

    Asadar, increderea pe care o ai in mesterul care-ti repara yala, in tipu' de la gaz ca isi face meseria si nu o sa explodezi imediat sau, de ce nu, in vecinul de sus ca nu-si va face o scara interioara spre apartamentul tau, poti s-o lasi si celorlalti.
    (stiu ca asta pana la urma, e o treaba de "respect" si "libertate" dar e si de incredere ca celalalt iti respecta tie libertatiile- nu stiu cat de clara am fost)

    SI in legatura cu asteptarile...ar fi dragut. DACA ai locui in varfu unui munte unde nu ai avea de intrat in contact cu nimeni. Si apoi vin asteptarile tale de la tine si devine mai trista treaba...

    & cred ca mai trist e nu sa suferi tu, care nu ai asteptari,incredere sau alte chestii, ci cei care inca au. care despite of all, inca au.
    cuz they can still change the world. ;)
    [at least, asta cred. si sper:P]

    G'night!
    chrisssssssss
    (nu ceva frustrat,obsedat^^)

    RăspundețiȘtergere
  2. @chrisssssssss: da, cu totii avem nevoie de incredere pana la urma... increderea e vitala... :)

    RăspundețiȘtergere