marți, 15 martie 2011

Despre...muieri

         Problema e că fetele din ziua de astăzi sunt mai oportuniste şi mai impertinente ca niciodată. Dacă pe vremea bunicii fata era din calea afară de sfioasă şi înroşea când i se prezenta un flăcău sau pe vremea mamei fata mai avea o fărâmă de timiditate când era privită în ochi de către cineva, în secolul douăzeci şi unu fata merge la agăţat în club sau la mall. Nu tu horă de duminică, nu tu mers la bibliotecă. Ideea stă în felul următor: femeile au primit drepturi egale cu bărbatul şi au ştiut cum să profite de ele. Astăzi, femeia nu mai e sclava bărbatului, ci e mai degrabă invers.

         Femeile pot fi extrem de parşive (ca să nu folosim cuvântul sinonim). Îşi pot folosi instrumentul dintre cele două picioare pentru a ajunge pe sticlă, fiindcă unii bărbaţi sunt atât de fraieri încât se mulţumesc cu atât de puţin şi nu sunt în stare să judece omul după aptitudinile sale psihice, nu cele de natura comună. Iar dacă se află în televiziune un lucru ca acesta, femeia pozează în ipostaza de Maica Precista pentru ca propria-i glorie să nu se spulbere.

Cum mai pot fi parşive femeile...? O femeie nu este interesată dacă va strica o relaţie sau o căsnicie folosind bărbatul pentru propria ei satisfacţie sau pentru propriile ei scopuri. Femeia e în stare să calce pe cadavre pentru a obţine ceea ce vrea. Poate face asta din două motive: din răutate sau din orgoliu. Unele femei sunt atât de rele, încât nu suportă să vadă alţi oameni fericiţi. Sunt cufundate atât de tare în propria lor mizerie emoţională, încât încearcă să distrugă fericirea altora. Fericirea nu poate fi stricată prin asemenea lucruri; poate fi doar întărită. Cine strică fericirea altuia, strică propria lui fericire.

Orgoliul femeii poate fi mai mare ca orgoliul bărbatului. Dacă o femeie vrea să obţină ceva, nu se va lăsa până nu va obţine acel ceva. Unele femei sunt extrem de încăpăţânate (de cele mai multe ori în sens prostesc). Femeile pot fi rănite extrem de uşor. Trebuie doar să ştii cum să o faci. Femeile sunt nişte... Fiecare femeie e aşa într-un fel sau altul, direct sau indirect; şi asta vă spune o femeie, ca voi toate.