marți, 29 septembrie 2009

Ciudatenia si arta de a fi ciudat

Ciudat ca e ciudat faptul ca e ciudat in zilele noastre sa fii un ciudat al societatii ciudate in care traiesti, plina de asemenea, numai de ciudati.

Conform DEX-ului, "ciudat"= Care iese din comun, care șochează -prin aspect, manifestări, evoluție etc.-;. Dupa cum se observa, ciudatenia are mai multe forme:

"Care iese din comun, care socheaza"

a. Prin aspect
Daca vrei sa iesi din comun, cel mai simplu mod de a face acest lucru este sa te imbraci cat mai neobisnuit. Neobisnuit, in Europa de Est indeosebi, inseamna sa preiei cam tot ceea ce tine de moda americana. Un exemplu ar fi moda emo, sau moda hip-hop. In ambele cazuri, exista si specimene ( de fapt majoritatea sunt) cocalare. Ma refer la faptul ca mai tot cocalarul este in ziua de astazi emo sau hoper. Emo-istii in America, sunt ca si minimalistii la noil; hop-erii in America, sunt precum manelistii la noi. E simplu. Cele doua curente apartin masei,si desi unii cred ca sunt diferiti ca apartinand lor, ei nu fac decat sa ia parte la multimea de care ei se feresc atat de mult.

b. Prin manifestari
Multa lume crede ca daca se vor comporta precum ciudatii, vor deveni si vor exista ca ciudati in mod necesar. Dar, ciudatenia are si capcanele ei. Din cele observate de mine de-a lungul timpului, am realizat ca mai multi tineri nu sunt ciudati prin esenta, prin manifest, ci mai degraba, ei sunt ciudati prin vointa proprie. Astfel, tipurile de comportament difera de la caz la caz si de la individ la individ in parte; fiecare ciudat vrea sa fie mai ciudat decat cel ce pretinde sa fie mai ciudat ca el, ajungandu-se intr-o cursa a ciudateniei, unde fiecare incearca sa impresioneze prin modul sau unic de a fi...ciudat.

c. Evolutiv
Ciudatenia exista in fiecare din noi, doar ca depinde de noi daca o reprimam sau daca o vom trece la un alt nivel de fiecare data, intr-o alta etapa a vietii noastre.
Unii indivizi, sunt involuntar ciudati si fara stiinta lor. Astfel, ei sunt catalogati drept ca fiind "ciudati", doar pentru faptul ca ei sunt, -prin esenta lor si nu prin definitie- ciudati.

Ciudatenia e ciudatenie atat timp cat esti tu insuti iar ciudatenia inceteaza sa mai existe atunci cand iti dai silinta sa fii ciudat.