vineri, 17 iulie 2009

Femeia de ieri si de azi

Imi trece prin minte “Legenda mesterului Manole” ce am studiat-o anul acesta. Se spune ca Manole a fost singurul barbat care a pus femeia la locul ei. Cred ca am avea nevoie de mai multi Manole in zilele noastre, pentru ca femeile au cam uitat cine erau, candva.

Femeile, in trecut nu aveau o insemnatate prea mare. Mai precis, majoritatea erau sclave ori servitoare pe la castele sau curtile oamenilor instariti. Femeile trecutului erau vazute ca fiind inferioare barbatilor si nu se bucurau de afectiunea lor, si de asemenea, “Femeia Veche” nu isi alegea singura pe cel ce avea sa ii fie sot, din cauza faptului ca era constransa de alegerea parintilor, care din diverse cauze isi obligau fiicele sa se marite cu cei impusi de catre familie, pentru a salva renumele familiei, pentru a se instari sau pentru a scapa din propria tara, din cauza regimurilor politice. Astazi, femeia inrobeste. Inrobeste tot ce ii sta in cale. Femeia de azi calca normele, isi incalca drepturile ce i-au fost date urmate de indatoriri, este independeta atat financiar cat si material. Femeia este egala cu barbatul si nu mai este discriminata. Ba chiar unii considera ca “Femeia Noua” este superioara barbatului –sau ca va fi-. Femeia a preluat munca facuta de catre barbat si cucereste din ce in ce mai multe teritorii in care barbatii aveau prioritate. Femeia poate sa fie independenta si atunci cand isi alege viitorul consort. Sau poate sa ramana la fel de bine singura, in caz ca nu doreste sa isi intemeieze o familie. Oricum femeile singure sunt la moda in ziua de astazi, si ele sunt cele mai vanate.

Parerea mea...
Sunt cam scarbita sincer de atitudinea Noii Femei. Femeia se afla intr-o continua masculinizare, incepand de la frizurile adoptate in perioada interbelica odata cu marea miscare feminista, ajungand in faptul de a fi vulgara prin gesturi, limbaj si infatisare, indeosebi. Acum ii inteleg pe barbati de ce nu se sinchisesc sa caute o femeie in adevaratul sens al cuvatului: femeile de odinioara au disparut; pe zi ce trece femeia devine barbat, precum in versurile melodiei “A fost odata” a formatiei Suie Paparude.
Se spune asa:
“A fost odata ca niciodata
7 baieti se omorau pentru o fata
Situatia in timp s-a cam denaturat
Baietii sunt gay femeile barbati
Poluarea i-a facut sa isi schimbe sexul
Isi fac modificari si corecturi cu flexul
Si pentru ca imaginea sa fie completa
In familie barbatul a devenit chiuveta
Va fi barbatul in viitorul apropiat
7 femei se bat pe un baiat
Acesta de frica se ascunde-n munti
Isi face cazermata inarmat pana-n dinti
Femeia enervata incepe sa lucreze
La masina timpului cu 6 viteze
Tot ce isi doreste e sa ajunga-n perioada
Cand baietii se taiau sa-i cante-o serenada”.

Cred ca nu mai e nevoie de explicatii sau de talmaciri ale celor spuse mai sus.
Fete si femei ! Daca vreti sa fiti iubite, respectate si mai ales apreciate fiti feminine, si nu masculine. Daca vreti sa nu fiti puse in cui ca si Ana, nevasta mesterului Manole, nu uitati sa fiti femei, inainte de toate.

miercuri, 15 iulie 2009

Sinceritate disimulata

Daca ne ascundem slabiciunile nu suntem cu nimic mai puternici. Orice om este slab, fiindca toti oamenii au slabiciunile lor.

Barbatii si unele femei isi ascund slabiciunile incercand sa para puternici, dar slabiciunea se dovedeste, in final.

Atunci care este scopul de a ascunde anumite lucruri, stiind ca adevarul va iesi mai devreme sau mai tarziu la iveala? Eu ma tem sa ascund adevaruri si pentru asta incerc sa nu mint niciodata. Cateodata reusesc, cateodata nu; dar de cele mai multe ori reusesc deoarece sunt sincera si nu consider diplomatia sau exprimarea opiniei indirecte nesincere.

Atunci cand o persoana intreaba daca ii sta bine cu noua coafura, iar tu crezi ca nu ii sta bine si totusi ii spui acelei persoane ca "Da, iti sta bine!". Sau. Atunci cand te-ai intalnit cu o persoana, iar la sfarsit v-ati luat in brate; fata a simtit ca inima ta batea mai tare ca de obicei; dar tu, totusi ai mintit spunand ca "Familia are probleme cu inima" si din acea cauza, de fapt batea inima cum batea. Sau! La o alta intalnire, persoana de langa tine iti displace sau ai anumite retineri fata de ea, dar tu ii spui: "Nu, totul e in regula la tine!", si totusi ai fi vrut sa nu te fi intalnit cu acea persoana azi. Sau niciodata. Sau! Esti cu iubitul la cumparaturi iar tu ca sa il indupleci ii spui: "Stii ca te iubesc, nu??", in favoarea obtinerii unor lucruri pe care tu singura in mod evident nu ti le-ai permite.

Ceea ce incerc sa spun este faptul ca nici tu persoana care amagesti oamenii in ceea ce priveste aspectul fizic, nici tu fals-cardia, nici tu persoana pretentioasa si nici macar tu, mica-mare vanatoare de averi nu sunteti mai presus decat ceilalti. Si stiti de ce? Pentru ca traiti in lumea Nesinceritatii.

Deci, asadar si prin urmare, ce ne costa sa fim sinceri? Si mal ales, ce ne costa sa fim noi insine? E frica de a pierde o persoana? Ocazii sunt destule. Si in plus, daca ai fi tu insuti probabil ai avea mai mult de castigat. Daca pasesti intr-o prietenie cu stangul si nu esti tu insuti, inseamna ca pe zi ce trece te vei scufunda in nesinceritate. Pe zi ce trece, vei intampina tot mai multe probleme care totodata te vor indeparta de persoana de langa tine.