miercuri, 15 iulie 2009

Sinceritate disimulata

Daca ne ascundem slabiciunile nu suntem cu nimic mai puternici. Orice om este slab, fiindca toti oamenii au slabiciunile lor.

Barbatii si unele femei isi ascund slabiciunile incercand sa para puternici, dar slabiciunea se dovedeste, in final.

Atunci care este scopul de a ascunde anumite lucruri, stiind ca adevarul va iesi mai devreme sau mai tarziu la iveala? Eu ma tem sa ascund adevaruri si pentru asta incerc sa nu mint niciodata. Cateodata reusesc, cateodata nu; dar de cele mai multe ori reusesc deoarece sunt sincera si nu consider diplomatia sau exprimarea opiniei indirecte nesincere.

Atunci cand o persoana intreaba daca ii sta bine cu noua coafura, iar tu crezi ca nu ii sta bine si totusi ii spui acelei persoane ca "Da, iti sta bine!". Sau. Atunci cand te-ai intalnit cu o persoana, iar la sfarsit v-ati luat in brate; fata a simtit ca inima ta batea mai tare ca de obicei; dar tu, totusi ai mintit spunand ca "Familia are probleme cu inima" si din acea cauza, de fapt batea inima cum batea. Sau! La o alta intalnire, persoana de langa tine iti displace sau ai anumite retineri fata de ea, dar tu ii spui: "Nu, totul e in regula la tine!", si totusi ai fi vrut sa nu te fi intalnit cu acea persoana azi. Sau niciodata. Sau! Esti cu iubitul la cumparaturi iar tu ca sa il indupleci ii spui: "Stii ca te iubesc, nu??", in favoarea obtinerii unor lucruri pe care tu singura in mod evident nu ti le-ai permite.

Ceea ce incerc sa spun este faptul ca nici tu persoana care amagesti oamenii in ceea ce priveste aspectul fizic, nici tu fals-cardia, nici tu persoana pretentioasa si nici macar tu, mica-mare vanatoare de averi nu sunteti mai presus decat ceilalti. Si stiti de ce? Pentru ca traiti in lumea Nesinceritatii.

Deci, asadar si prin urmare, ce ne costa sa fim sinceri? Si mal ales, ce ne costa sa fim noi insine? E frica de a pierde o persoana? Ocazii sunt destule. Si in plus, daca ai fi tu insuti probabil ai avea mai mult de castigat. Daca pasesti intr-o prietenie cu stangul si nu esti tu insuti, inseamna ca pe zi ce trece te vei scufunda in nesinceritate. Pe zi ce trece, vei intampina tot mai multe probleme care totodata te vor indeparta de persoana de langa tine.

3 comentarii:

  1. cred ca era:daca esti fals,la fel vor fi si prietenii.e prea simplu sa fii sincer,dar prea complicat

    RăspundețiȘtergere
  2. Da. Ai dreptate. Ma bucur atunci ca nu am prieteni falsi! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. io s sincera mai tot timpul :)))))))))

    RăspundețiȘtergere