sâmbătă, 11 iunie 2011

Prietenia dintre un baiat si o fata

Prieteni...sau... ?
Mereu mi-am spus că nu există o prietenie între un băiat şi o fată. Mereu am păţit să se îndrăgostească cel mai bun prieten de mine, iar eu să nu sesizez asta. De ce? Fiindcă mereu unul din cei doi va vrea, inevitabil, mai mult.
Niciodată nu vei şti cum să te uiţi la cel de lângă tine, fiindcă nu ştii cum vede el relaţia dintre voi doi. Ţie se poate să nu îţi placă deloc de prietenul tău cel mai bun, dar în schimb, poate el te place. Tu poate nu eşti atras fizic de prietena ta cea mai bună, însă ea ar fi curioasă cum e şi altfel decât cum e acum. Lucruri ca astea s-ar putea să strice o relaţie de prietenie. Lucruri mărunte, dar inevitabile. Şi încă o prietenie s-a mai dus fiindcă unul din ei a vrut mai mult..Prieteniile se strică din cauza orgoliului, când unul este refuzat fiindcă celălalt respinge sentimentele celuilalt. Desigur, sentimentele nu sunt rele, însă ele pot strica o prietenie de ani de zile dacă nu sunt bune.
 Panica apare când te uiţi cu alţi ochi la cel de lângă tine. Panica apare atunci când apar sentimentele. Atunci nu mai ştii cum să priveşti lucrurile. Descoperi tot mai mult persoana de lângă tine şi începi să te îndrăgosteşti. Da, te poţi îndrăgosti chiar şi fără nicio atingere, fără niciun sărut. Dacă s-ar întâmpla mai mult, prietenia s-ar duce pe apa sâmbetei- nimic nu va mai fi ca şi cum ar fi fost înainte. Prietenii se împacă şi iartă mai repede decât iubiţii, pentru că se cunosc mult mai bine, pentru că nu au ce să ascundă: ei sunt sinceri. În schimb, într-o relaţie, fiecare arată ceea ce vrea să vadă celălalt, dar mai ales, fiecare alege cât vrea să vadă celălalt.

”Prieteni cu beneficii”
Prieten înseamnă o persoană ataşată de altă persoană; prin beneficiu înţelegem un act de bunătate. Acum vine întrebarea: oare cineva care îţi respinge sentimentele şi care îţi cere să continui să ai o relaţie bazată 90% bazată pe sex, se încadrează în definiţia cuvântului “prieten”...? În ce fel îţi arată afecţiunea, respectul sau iubirea pe care prietenia le implică în mod incontestabil? Partea benefică stă doar în ideea de a face sex. Şi ce? Asta ar putea fi de ajuns? Probabil, în unele cazuri (pierdute).
           Două persoane devin prieteni cu beneficii pentru că îşi doresc şi pentru ca ei cred că vor obţine ceea ce vor fără să aibă de suferit. Asta în cazul bărbaţilor, fiindcă din punct de vedere sexual, bărbaţii nu se implică deloc când vine vorba de astfel de lucruri. Femeile nu sunt programate genetic pentru un asemenea aranjament. O femeie, oricât de mult şi-ar dori să creadă că poate face sex ca un bărbat, adevărul este că majoritatea femeilor nu pot separa sentimentele şi aşteptările de sex, asa cum fac barbaţii. Putem da vina pe biologie, dar ţine de instinctul feminin de a VREA o legătură specială cu partenerul ei. Deci, fie că ai avut un one night stand cu un străin, fie că faci sex cu colegul de serviciu fără ca ceilalţi să ştie, fie că vrei pur şi simplu (de fapt crezi că doar asta faci) să îţi îndeplineşti o nevoie fiziologică, nu vei putea face toate astea fără ca să nu te implici. Acele femei care fac sex ca bărbaţii sunt 1%, poate chiar mai puţin. Şi şi acelea au probabil mai mulţi hormoni masculini decât feminini.

            Totul se citeşte în privire. Privirea unei femei o poţi descifra doar uitându-te în ochii ei. Aşa îţi vei da seama ce simte cu adevărat în acel moment. Fiecare gest, fiecare zâmbet, fiecare încruntare a frunţii, fiecare vorbă ipocrită- toate acestea sunt uşor de sesizat, dar mai ales, amuzant de analizat, când privim dinafară. Până la urmă, dacă ajungem să facem ce am povestit mai sus, ne minţim pe noi înşine. Şi e mai grav să te minţi pe tine decât pe cel de lângă tine. 

P.S.: Mulţumesc prietenilor I. şi L. pentru discuţiile inspirative din seara asta.