marți, 16 noiembrie 2010

Goana după... Aur

Când sunt atât de puţini bărbaţi pe metru pătrat, începe concurenţa între femei. De unde concurenţa? Inexplicabil. Gelozia femeilor în acest domeniu e inexplicabilă, dar totuşi se pot aduce câteva posibile argumente care să o susţină.

Nu vorbim de genţi, diamante sau cine are cel mai frumos chip; vorbim de bărbaţi. Indiferent că un bărbat e frumos sau urât, o concurenţă, întotdeauna va exista, indiferent dacă o femeie este singură sau nu. Vorbim de o invidie pentru calităţile bărbatului celeilalte femei. Spre exemplu: tipul popular, tipul bogat, tipul şmecheraş, tipul sportiv, ş.a.m.d. Dacă eşti cu un tip bogat, dar nu chiar atât de popular, automat ai vrea sa fii cu unul şi popular, dar şi bogat.

Goană după... Aur. Dorinţa nebănuită de a avea perfecţiunea, de a deţine totul. La fel cum bărbaţii visează la maşini scumpe, un nume important, la deţinerea multor firme, la fel şi femeile visează la bărbatul perfect. Însă, băbrbaţii sunt mul mai realişti; există puţini idealişti care încă mai speră să găsească femeia perfecta. Bărbatul perfect ar putea fi constituit din calităţile mai multor bărbaţi. Din această cauză, femeile care au lângă ele un bărbat frumos sau un bărbat respectuos; bărbatul lor nu deţine acele calităţi.

Bărbaţii pot invidia alţi bărbaţi nu pentru femeile lor, ci pentru statului social pe care îl are celălalt. Pentru bărbat, femeia este la fel: o donatoare de zestre şi o producătoare de copii. Şi nu îmi spuneţi că nu e adevărat, pentru că în fond, la asta se rezumă totul: supravieţuire şi reproducerea speciei.

2 comentarii:

  1. cand am citit ultimul paragraf m-am gandit automat "fata asta pe ce lume traieste?" sunt de acord per total cu ce ai spus dar trebuie sa-ti atrag atentia ca un baiat/barbat,in orice etapa a vietii lui va avea ca scop principal capturarea unei asa-zise "femeie buna" sau daca e posibil "cea mai buna"...in niciun caz barbatii de azi nu considera femeile donatoare de zestre si producatoare de copii:D si da,in ziua de azi femeile s-ar scalpa unele pe altele pt orice fleac:)) pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Ok, merci. Aş fi apreciat dacă te-ai fi semnat la urmă ca să ştiu cui răspund.

    Şi faza cu donatoarea de zestre e un citat din G. Călinescu :)

    RăspundețiȘtergere