duminică, 23 august 2009

Frumusete exterioara, frumusete interioara

Cand spui "frumusete exterioara", te gandesti automat la un corp frumos incununat cu un chip pe masura lui. Dar oare sa fie suficienta frumusetea exterioara? Am fi superficiali daca ne-am lega doar de aspectul fizic? Daca exteriorul nu reflecta interiorul? Atunci ce se intampla?

Frumusetea exterioara este un dar divin, si trebuie pretuita nefacand abuzuri, deoarece oricand darul poate fi luat inapoi. Daca tu te folosesti de frumusetea ta pentru a castiga bani sau pentru a ''strivi'' inimile tuturor, s-ar putea sa ramai fara niciun ban si sa ramai in final chiar tu cu inima strivita. Frumusetea e trecatoare, iar de ea trebuie profitat cu masura.

Un exterior frumos nu se bazeaza doar pe un corp si pe un chip frumos, ci, mai degraba inseamna ceea ce alcatuiesti tu, ca persoana prin gesturi, mimica, contactele si impulsurile avute cu ceilalti.
Multe persoane frumoase se simt implinite. Dar, de asemenea, multe persoane frumoase se simt neimplinite. Poti sa fii frumos si impacat cu tine insuti stiind ca ai viitorul asigurat, dar poti sa fii la fel de bine frumos si frustrat deoarece nu ai anumite posibilitati pentru a-ti asigura viitorul.
Frumusetea exterioara, in zilele noastre inseamna supra-ingrijirea corpului. De la solar la unghii tehnice, de la fitness la tras de fiare, de la silicoane la botox si inapoi.

Prototipul femeii din ziua de azi arata cam asa:


Estetic, deci frumos.
Nu conteaza ce ai in cap atata timp cat inaintasii sunte generosi.
Nu conteaza daca nu ai bani si daca esti imbracata in niste carpe care sa iti accentueze formele.
Nu conteaza din ce mediu social provii, trecutul se uita odata cu aparitia banilor.
Nu conteaza cat de urata esti! Te accepta oricine daca oferi ce trebuie, cand trebuie si mai ales, cat trebuie.
Persoanele care au fost mai putin inzestrate de la mama natura tind sa fie frustrate si marginalizate in zilele noastre, si de obicei persoanele frustrate sunt si persoane rele. Trebuie mentionat ca interesul pentru bani a omorat de mult timp interesul pentru dragoste.

Prototipul barbatului frumos:


Atat de frumos, incat ti-e frica sa te atingi de el de teama ca ar putea fi gay. Dar, intamplarea face ca majoritatea barbatilor frumosi sa fie gay. Din ce motive, nu stiu sincer. Stiu doar ca cele de natura biologica sunt cazuri rare. Dar mai stiu ca moda si snobismul inseamna mult in zilele noastre si ca sexualitatea ocupa un loc fruntas in viata tinerilor si nu numai. Se mai prea poate ca motivele sa fie unele emotionale sau de gasire a identitatii -in cazul adolescentilor-.

Oamenii sunt oameni: fie ei urati, fie frumosi; fie frustrati, fie impliniti; fie anorexici, fie musculosi; fie artificiali, fie ei naturali; fie imbracati din bazar, fie imbracati din mall. Oamenii sunt la fel. Tu, esti la fel ca si mine si la fel ca si ceilalti.

In opinia mea, un om frumos este un om care nu are frustrari, un om care are incredere in sine, in ceilalti si in tot ceea ce face el. Un om frumos are un atuu fata de ceilalti: faptul ca este frumos spune deja mult: are totul la picioarele sale.

3 comentarii:

  1. "Atat de frumos, incat ti-e frica sa te atingi de el de teama ca ar putea fi gay. " :))
    ...poate pentru ca cei gay se aranjeaza mai mult :P

    dar nu stiu aici...
    cred ca ideal e sa fie un echilibru intre exterior si interior, pentru ca bineinteles, interiorul trebuie privit si asa mai departe, dar prima impresie e mereu din exterior, si conteaza. oricat de trist, conteaza.

    si pana la urma, noi suntem si exteriorul nostru, nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cam asa ceva, doar ca nu toti frustratii sunt rai; unii isi tin frustrarile pentru sine...

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Daniela: Faptul ca oamenii isi tin frustrarile in ei, ii fac doar mai rai; pentru ca interiorizandu-ne nu ne facem rau decat noua insine.

    RăspundețiȘtergere